Materie prima Metindu

Materie prima

Materia prima folosita este de calitate superioara si face parte din clasa otelurilor structurale (oteluri pentru constructii).

Pentru tabla cutata, panourile sandwich, casetele structurale, casetele de fatada, lambriul metalic si piesele de finisaj, se foloseste otel din Clasa S280 GD, cu o rezistenta mecanica foarte buna.

Pentru profile C, Z, U si L se foloseste un otel galvanizat special pentru structuri metalice din Clasa S350 GD, ce ofera o rezistenta mecanica ridicata, specifica acestor elemente structurale.

Materia prima folosita de Coilprofil in realizarea produselor industriale respecta normele europene (cu privire la calitatea otelului, la tolerantele la dimensiuni si forma ale materiei prime) in conformitate cu standardele EN 10346 si EN 10143.

Otelul este galvanizat la cald si are o protectie de ZINC de minim 275 g/m2, ce ofera  rezistenta  la coroziune si o durata de viata, in conditii normale de mediu, de peste 50 ani.

Stratul de zinc este protejat in tehnologie multistrat cu acoperiri succesive de pasivant, stratul primar şi stratul exterior de polyester (SP 25 µm sau SPM 35 µm) sau PVDF 25 µm (polifluorura de viniliden), in conformitate cu euronorma EN 10147. La interior tabla are un strat de vopsea polyester sau acrylic de 10 µm.

Structura materiei prime

structura materie prima